Processen beginnen bij een klant specifieke aanvraag. Vanaf dat moment begint de engineering.
In het offerte stadium wordt er al een P&ID en Lay-out gemaakt om goed in te kunnen schatten wat er allemaal nodig is om een dergelijk proces te kunnen laten draaien. De Lay-out, in 3D, geeft vaak een goed beeld van de omvang van de aangeboden installatie of component. In deze fase worden de proces berekeningen gemaakt. Deze proces engineering leidt tot een ontwerp wat laat zien wat de mogelijkheden zijn in combinatie met P&ID, Lay-out en uiteraard de wensen van de klant. Dit resulteert dan in een offerte.

Gedurende het offerte traject wordt deze engineering fase in detail besproken en gedetailleerder uitgewerkt om zo tot een basis te dienen voor een opdracht. Wordt het opdracht dan gaat Sanco Processing verder met engineering. De Lay-out wordt uitgebreid, detail engineering wordt uitgevoerd.
Het P&ID en de Lay-out worden getoetst op het gebied van (voedsel)veiligheid, componenten, opstelling, bereikbaarheid, onderhoud en werking. Op detail niveau worden sterkte en of stress berekeningen gemaakt mocht dat nodig zijn. Samen met onze opdrachtgever wordt er bouwkundig gekeken wat er qua gebouw moet gebeuren. Samen met de civiele aannemer worden er aan de hand van onze Lay-out afspraken gemaakt over bijvoorbeeld constructies, ondersteuningen en sparingen.

De proces engineering bestaat uit het geheel ontwerpen van een installatie. Dit kan een complete indamp of sproeidroog installatie zijn, maar ook een ander gerelateerd proces. Product specificaties, massa balansen, utility berekeningen, warmte overdrachten en component specificaties worden allemaal specifiek berekent en uitgezocht om zo tot een goed werkend proces te komen.

Sanco Processing is gewend om alles op een gedetailleerd P&ID niveau uit te werken. Met daarop alle componenten, in duidelijke symbolen, leesbaar verwerkt. Aan de hand van Tag nummering is van elk component alle info terug te vinden in de bijbehorende component lijsten. Op basis van het P&ID en de componentlijsten wordt namelijk ook de hardware en software uitgewerkt.

De Lay-out tekeningen worden in Autocad inventor (3D) opgezet. Deze Lay-out is ook de basis voor de bouwkundige engineering. Dit gaat in nauw overleg met de civiele aannemer of constructeur.

Uit de Lay-out worden componenten in detail uitgewerkt, dit zijn de grote componenten die qua plaatuitslagen en zetwerk op werktekening niveau richting onze werkplaats gaan. Maar ook tot op het laatste detail voor een draai of snij tekening naar onze toeleveranciers. Materiaal specificaties zijn hier zeer belangrijk, materiaal keuze, certificaten, voedselveiligheid, hitte bestendig, chemische bestendigheid etc etc.