Sanco Processing BV is ontstaan uit het in 2007 opgerichte Sanco Projects. De doelstelling in 2007 was om complete projecten te doen op indamp en sproeidroog gebied.

Die doelstelling is behaald gezien het feit dat Sanco Projects van een klein bedrijf gegroeid is naar Sanco Processing BV. De projecten begonnen klein en werden steeds omvangrijker.

Sanco Keet Geknipt
pandinaanbouw

Sinds 2012 realiseert Sanco Processing BV deze projecten, internationaal.

In maart 2017 betekende dat ons 10-jarig jubileum.

Vanaf maart 2007 zijn we bezig met ontwerp, engineering, fabricage, automatisering en installatie van complete proces installaties, veelal geschikt voor voedingsmiddelen.

En dat doen we in 2023 nog steeds, echter met een uitgebreid team van specialisten op proces gebied. Bijna 15 jaar geleden begonnen aan de keukentafel en nu een ruim en modern pand met alle faciliteiten om onze projecten uit te kunnen voeren.

Na ruim 13 jaar hebben we het pand aan de Waardwei in Makkum achter ons gelaten en sinds 20 maart 2023 zijn we aan de slag op onze nieuwe locatie aan de Celsiusstraat te Harlingen.

Een extra mooie bijkomstigheid is dat ons kantoorpand aangesloten zit aan de werkplaats van onze partner J&S Apparatenbouw. Hierdoor zitten we nóg dichter op het werk.

Onze filosofie is het uitvoeren van de diverse projecten samen met door ons geselecteerde toeleveranciers. Deze toeleveranciers zijn zeer divers, van draaiwerk tot kant en klare componenten en met de diverse fabricage faciliteiten waarmee we samenwerken zorgen we ervoor dat we flexibel blijven en de planning kunnen garanderen.

Al jaren proberen we zo veilig mogelijk te werken en dat begint bij veilig ontwerpen. Sanco Processing BV is daarom ook VCA ** gecertificeerd en is zeer ervaren in CE markering. Explosie veiligheid is een belangrijk onderdeel daarbij.

Sanco Processing is continu bezig producten te verbeteren of nieuwe componenten te ontwerpen. In de voorgaande 15 jaar zijn er verschillende producten vernieuwd en verbeterd of is er een fabricage verfijnd wat tijdbesparend werkt. Zo hebben we veel input gestoken in het, vaak on-site, bouwen van torenkamers, indirecte luchtverhitters en proces filters (cip reinigbaar).

Lees meer over deze processen onder de overige tabbladen op de website.